67P: Privind spre spațiu pentru răspunsuri despre viața de pe Pământ

By

Proiectul meu „67P” este o investigație a luminii, a timpului și a spațiului explorat prin fotografie. Se concentrează misiunea sondei spațiului „Rosetta”, care a stabilit în 2004 să ajungă la o cometă numită 67P. 67P a fost descoperit în 1969; este un corp ceresc care este legat de orbita lui Jupiter. La fiecare șase ani și jumătate, se completează o orbită plină, o călătorie de sute de milioane de kilometri prin spațiul adânc.

În 2014, sonda Rosetta a întâlnit cometa profundă în spațiu. Sonda a trimis informații detaliate despre cometă înainte de a-și termina misiunea prin prinderea tare pe suprafața cometei.

Proiectul meu a început pe pământ, cu fotografii ale bunicului meu. În timp ce priveam fotografiile, eram mai puțin interesat de conținutul lor și mai mult în calitățile lor formale, mai ales că amprentele originale pe care le-am găsit din această perioadă s-au deteriorat cel mai mult. Am început să caut și alte negative negative sau decolorate. De-a lungul timpului, am construit o colecție de negative vechi care ilustrau subiectele efemerității și tranziției.

Întotdeauna am fost atras de întrebări despre viață și de unde venim. Indiferent dacă gândesc la teoria Big Bang sau la posibilitățile infinite ale universurilor paralele, acești subiecți mi-au ocupat mintea de ani de zile.

Redând cu aceste juxtapoziții, am creat o călătorie vizuală care ia în considerare întrebările universale despre viață, tranziție, timp și rămășițele existenței noastre – amprentele pe care le lăsăm în urmă ca ființe umane. Vreau ca privitorul să fie atins emoțional și intelectual; sperăm că munca mea îi permite să se angajeze în propria călătorie galactică interioară.

—Florence Iff

 

You may also like