Exclusiv! Interviul cu băieții de la „Bercut Fight Club” în 54 de fotografii

By

„Bercut Fight Club” reprezintă antrenori profesioniști în K-1, Muaythai, MMA, Jiu-Jitsu, Grappling, în formare funcțională (crossfit și cardio training), iar pe lângă totate include grupuri pentru copii și tineri, grupuri pentru începători și cursuri individuale. Echipa noastă a făcut o vizită la „Bercut Fight Club” unde a reușit să discute cu cei doi campioni, David Chiperi și Igor Duca, care au adus medaliile de aur și argint de la„Campionatul Mondial de Muaythai Rezervat Juniorilor și Tinerilor” desfășurat în Thailanda, dar și cu antrenorul acestora, Andrei Grosu.

Igor practică acest gen de sport de 6 ani și David de 7 ani, iar dragostea față de acest gen de sport i-a făcut să creadă în sine și în forțele proprii atuni când se aflau pe ring. „Aveam mari emoții și pe alocuri credeam că nu reușim să luăm victoria acasă, dar încrederea în sine și în forțele proprii, dorința de a câștiga acest campionat ne-au încărcat cu forță și energie, s-au dovedit a fi mai puternice decât adversarii noștri. Am muncit mult asupra noastră și tehnicii, mișcărilor și nu ni s-a dat ușor să obținem victorie. Știam câtă încredere a depus antrenosul nostru, dar și familia, colegii, prietenii noștri în noi și forțele noastre. Ne mândrim foarte mult că am reușit să-i batem pe thailandeji în sportul lor. Asta ne motivează să nu ne oprim locului și să muncim în continuare pentru a atinge noi vârfuri” – susțin sportivii.

Cu toate acestea, antrenorul Andrei Grosu este dezamăgit de faptul că tot mai mulți copii sunt dezinteresați de sport: „Probabil un motiv că nu sunt copii atrași de sport ar fi educația de acasă. Chiar am observat curentul acesta de motivare a copiilor din partea părinților cum ar fi că dacă nu ar face ceva atunci li se ia telefonul/tableta. Nu consider că astfel poți motiva un copil să facă sport sau chiar dans. Am văzut ce se petrece și prin școli. Acolo e și mai tristă situația. Pentru copii forma sportivă este ceva cosmic, iar antrenamentele sunt doar o metodă de distracție sau de a se detașa de materiile de bază cum ar fi matematica, fizica sau istoria. În Chișinău avem o sumedenie de săli sportive unde poți practica aproximativ toate metodele de sport, iar un alt motiv din care copii nu le frecventează consider că ar fi și imposibilitatea fizică a părinților de a-i aduce sau lua de la sală. Tocmai din acest motiv am creat un grafic accesibil și comod pentru copii și părinți” – a declarat Andrei.

„Bercut Fight Club” se diferențiază de alte săli prin faptul că majoritatea din sportivi vin cu dorința de a face sport. „Noi punem accent pe sport – nu pe distracție și educăm campioni. Am creat condiții confortabile pentru ca antrenamentele să nu provoace vreo neplăcere. Am avut cazuri când părinții nu permit copilului să frecventeze sala pentru că le este frică de riscul ca fiul sau fiica lor să nu fie traumat/ă în timpul antrenamentelor. Noi avem dotări speciale și mereu suntem atenți ca sportivii noștri să nu fie traumați nici la antrenament și nici la competiții. Cu toate că întâlnim și situații când copii opun rezistență și sunt total dezinteresați de sport, însă noi mereu găsim cale spre sufletul fiecăruia pentru a trezi dragostea. Uneori îmi creez un fel de provocare pentru mine și sunt curios dacă am să reușesc să trezesc acea plăcere pe care o poate avea copilul din practicarea sportului. Mă bucur foarte mult când văd cum copii vin cu plăcere la antrenamente” – a adăugat antrenorul.

Iată o galerie foto despre cum arată un antrenament în „Bercut Fight Club”.

 

Ți-ar părea interesant și: Festivalul Medieval de la Vatra în 55 de fotografii marca Kreyon

 

 

You may also like