Jin – Jiyan – Azadi: Femei, viață, libertate

By

 

Ei spun că moartea prin mâna unei femei blochează calea spre paradis pentru potențialii martiri. Pe măsură ce tot mai multe femei kurde preiau arme și se alătură luptei împotriva ISIS, mai mulți bărbați jihadiști sunt obligați să ia în considerare această posibilitate.
Acest proiect încearcă să urmărească dorințele colective deținute de acești luptători kurzi în domeniul libertății. În efortul meu, am încercat să surprind nu numai trăsăturile individuale ale acestor femei, ci și destinele lor comune. În același timp, aceste imagini dezvăluie o perspectivă asupra mediului lor, în special modul poetic pe care cultura kurdă îl vede. În cele din urmă, acesta prezintă o imagine a orașului Kobanî, un oraș din Siria, care a devenit un oraș-fantomă: clădirile există adesea doar în amintiri. Pereții sunt împușcați, ramele goale ale ferestrilor afișează numai spații pierdute. Și totuși, în mijlocul acestei distrugeri există un aranjament melancolic.

Această lucrare este o punte între fotograf și luptători. Aceste femei renunță la vechile lor nume când se alătură luptei. În acest act de rivalitate, ei aleg unul nou: „Haval”, ceea ce înseamnă ceva de genul „prieten”. Acestea sunt momente fragile și frumoase – momente în care brutalitatea se întâlnește cu poezia. Totuși, realitatea este sumbră. Se face bombardament în fiecare noapte: sub picioare se simt detonațiile. Nimeni nu doarme și totuși lupta continuă.

FX 037

You may also like