Maestru al fotografiei Lung Chingsan

By

Long Chinsan este un fotograf inovator, unul dintre pionierii fotojurnalismului chinez, autor al primelor fotografii de arta naturala din China si creatorul unei imagini compozite unice pentru timpul sau. El este numit „cea mai remarcabilă figură din istoria fotografiei artistice chinezești” și „tatăl fotografiei asiatice”. În 1980, societatea americană de fotografie a inclus Chinsan pe lista primilor zece fotografi din lume.

Long Chingsan (1892-1995) este o figură cheie în istoria fotografiei chinezești. Născut în județul Huai’an, provincia Jiangsu. Începutul carierei sale a avut loc în Shanghai, unde în 1911, Long a început să lucreze în ziarul Shen Bao, publicând știri, evenimente, mesaje publicitare și, de asemenea, publicând fotografii de artă în reviste.

De-a lungul timpului, el și-a dezvoltat propriul stil distinct, marcat de peisaje de ceață și de compoziții elegante de floră și faună. Imaginile pe care le-a creat în conformitate cu principiile compoziționale și estetice ale picturii tradiționale chinezești. Chinsan credea că fotografia ar trebui să fie manipulată pentru a se califica drept „artă”, iar formele artistice care servesc drept ghid pentru aceste manipulări trebuie găsite în canoanele artei tradiționale chineze.

Fotografii care nu au împărtășit idealurile sale au criticat această abordare. Ei au susținut că imitarea pictării în fotografie este o greșeală gravă. Dar Long a rămas un susținător al pictorialismului chinezesc și și-a purtat principiile prin toată munca sa, în timp ce el a reușit să acopere diferite genuri. Un fotograf prolific fotografia portrete nude, păsări și flori, animale sălbatice, peisaje montane și montane.

113-114

You may also like