Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_

Misticism și Ritual în pădurile din Norvegia

By

Finnskogen – tradus în mod direct ca Pădurea finlandezilor – este o centură de pădure mare, contiguă de-a lungul frontierei norvegiano-suedeze din Hedmark / Värmland, unde familiile agricole din Finlanda s-au stabilit la începutul anilor 1600. Imigranții – numiți Finnii pădurilor – provin mai ales din regiunea Savolax, care se afla aproape de granița rusă la acel moment.

Finlanderii din pădure erau fermieri cu aruncătoare de arme. Această metodă agricolă veche a generat culturi abundente, dar a necesitat curățarea unor suprafețe împădurite mari, deoarece solul a fost rapid epuizat. De fapt, în Finlanda lor nativă, resursele naturale erau insuficiente, ceea ce a forțat primul val de migranți peste graniță. Alimentat de culturi și războaie care nu au reușit, foștii finlandezi aveau nevoie de terenuri noi de cultivat.

Din seria „Slash & Burn” . Premiul alegătorului Alec Soth, Premiile Magnum Photography 2017.

© Terje Abusdal

 

Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_ Mistic_paduri_ritual_fini_finlanda_magie_500_

You may also like