Pe acoperiș: a doua natură

By

Acoperișurile verzi sunt entități vii, în continuă schimbare, care sunt neobservate și inaccesibile publicului larg. În schimb, ele servesc unui scop mai conștient, ca precursor al sustenabilității urbane.

Proiectul meu fotografic Rooftop abordează ceea ce fac unii pionieri urbani contemporani pentru a atenua consecințele consumului de energie neregenerabil – prin combaterea efectului de seră, îmbunătățirea controlului apei pluviale și reducerea amprentei noastre de carbon.
În aceste fotografii, atrag atenția asupra efectelor pozitive ale arhitecturii vii prin menținerea dinamismului care există. Zonele ocupate, simboluri ale creșterii noastre, sunt juxtapuse în contrast cu clădirile acoperite de plantații. Aceste peisaje ridicate reprezintă reintroducerea judicioasă a naturii, înflorirea într-un nou cadru urban, afișarea punctelor de integrare și discordie.

Ca fotograf, mă interesează comunicarea modului în care experiența umană este transformată prin intermediul camerei. Imaginile trebuie să ajungă în culturi și să lovească corzile receptive. Rooftop sugerează că prin grație și ingeniozitate, putem fi capabili să integrăm o urbanizare în plină expansiune cu un mediu mai sănătos și o infrastructură mai responsabilă. O schimbare pozitivă și profundă are loc atunci când grupuri de oameni colaborează pentru a-și implementa viziunea comună.

— Brad Temkin

You may also like