Singura singurătate din New York City

By
Singurătatea este leitmotivul orașului New York. Acest sentiment este palpabil peste tot în oraș – un loc plin de 8 milioane de persoane, dintre care mulți sunt imigranți. Există nuanțe diferite ale acesteia: singurătatea unui șofer Uber care a fugit din Venezuela, lăsându-și familia în urmă, care oftă cu ușurință atunci când trec rapid la spaniolă; singurătatea care emană de la oamenii cărora le vorbesc despre aplicațîi de dating; singurătatea femeii ucrainene de vârstă mijlocie de la supermarketul local, care îmi spune în limba rusă că îi amintesc de fiul ei, pe care la lăsat în urmă într-o țară sfâșiată de război și pe care nu la mai văzut-o timp de doi ani. În cele din urmă, singurătatea cuiva care nu crede într-un zeu, cineva care încearcă încet să se conformeze cu aleatorie și incertitudine fundamentală din lumea noastră. Toți acești oameni există pe marginea unei lumi rapide care este New York.
M-am mutat în New York din Europa în 2014, după ce am fost pe drum de mai bine de un deceniu – am trăit în șase țări diferite, schimbând locația în fiecare an. Am venit la New York pentru a face o fotografie. În timpul unei vizite lungi de trei luni în oraș, acum câțiva ani, să născut un scop de lucru pe care am simțit că vreau să-l termin. Oamenii din toate categoriile de viață împărtășesc străzile din Manhattan – acest turn bizar din Babel este o adevărată sărbătoare pentru un fotograf de stradă. Și totuși, este o luptă constantă: într-o zi, orașul mă fascinează. În următorul, m-am săturat.
Există atât de multe mulțimi în New York, și există, de asemenea, atât de mulți oameni singuri. Acest lucru nu se datorează numai faptului că mulți dintre noi sunt aici care sunt noi, fără familii sau prieteni în apropiere; tehnologia care ne-a preluat treptat viața, separându-ne una de alta, joacă de asemenea un rol.
În mod ironic, în ciuda densității din New York, nu este greu să te simți singur. Atât de mulți oameni aici se concentrează pe bani sau pe cariera lor. Se simte de multe ori ca nimeni nu are nici o energie pentru conversație emoțională, pentru relații. Deși nu este dificil să găsești o companie, multe dintre interacțiunile pe care le avem între ele sunt goale și lipsite de sens. Este ușor să fiți singuri și anonimi într-un oraș ca acesta. Este ușor să vă pierdeți.

—Luc Kordas

You may also like