TOP 16 personalități care și-au început cariera din copilărie

By

Atunci când ești talentat nimic nu te oprește să-l demonstrezi publicului larg. Moldova este o țară mică, dar cu oameni talentați în diferite domenii. Iată un top al copiilor din țară care au reușit să se exprime și să ducă numele țării peste hotarele ei.

1. Valeria Engalicheva (Lerika)

Valeria Engalicheva este o tânără interpretă originară din orașul Bălți care a reprezentat Republica Moldova la „Junior Eurovision Song Contest 2011” cu piesa „No No”.

PC: facebook.com/lerika.engalicheva

 

2. Eva Timuș

Eva este o interpretă și pianistă originară din Chișinău care a participat la mai multe concursuri de talent din țară și din afară și care a devenit finalistă în sezonul trei al „The Voice Kids Russia”.

PC: facebook.com/eva.timush

 

3. Ionela Țăruș

Ionela Țăruș este dansatoare de la o vârstă foarte fragedă. A evoluat la mai multe concursuri de talent din țară cât și din afară cum ar fi „Танцуют Все” din Rusia.

PC: facebook.com/ionela.tarus

 

4. Mihai Ungureanu

Mihai dansează de la aproape 4 ani și a reușit, împreună cu Ionela Țăruș, să cucerească publicul atât din Republica Moldova cât și cel de peste hotare.

PC: facebook.com/mihai.ungureanu.9461

 

5. Cristian Chirița

Cristian este sportiv performant de tenis de masă, campion mondial în concursul pe echipe. Maestru al sportului a Republicii Moldova.

PC: facebook.com/cristian.chirita.908

 

6. Cleopatra Stratan

Cleopatra este interpretă de la vârsta de 3 ani și este deținătoare a 6 recorduri Guinness.

PC: google.com

 

7. Olga Verbițchi

Olga este interpretă originară din Cruzești, Chișinau care a devenit, în anul 2016, câștigătoare a concursului de talente din România – „X Factor”.

PC: facebook.com/olgaverbitschiofficial

 

8. Iuliana Beregoi

Iuliana este interpretă și vlogeriță originară din Orhei care a participat la numeroase concursuri de talente muzicale, de unde s-a întors cu multe locuri de frunte inclusiv și concursul „Next Star” din România.

PC: facebook.com/IUlLIANA.BEREGOI

 

9. Sergiu Crâjanovschi

Sergiu este jucător de biliard, în anul 2013, la doar 17 ani, a câștigat concurs mondial „Sankt Petersburg Open” și este maestru în sport de talie internațională.

PC: google.com

 

10. Mikaela Lupu

Mikaela este actriță portugheză născută în Moldova. Este cunoscută pentru rolul Teresei din telenovela „Morangos com Açúcar” și Cila Medeiros in Mundo ao Contrário.

PC: facebook.com/mikaelalupu.oficial

 

11. Mihaela Ojog (Mishelle)

Mishelle a început să cânte la vârsta de 5 ani, iar de atunci și până în prezent, a participat la numeroase festivaluri de muzică, câștigând peste 100 de premii naționale și internaționale în țări precum Moldova, Rusia, SUA, Bulgaria, Turcia sau Franța.

PC: google.com

 

12. Bulmaga Irina

Campioană europeană între eleve și campioană republicană de senioare la șah.

PC: facebook.com/iri.bulmaga

 

13. Alexandra Iordanova

Alexandra, în vârstă de 10 ani, a câștigat concursul, a cucerit inima juriului și audienței de la „International Competition after Biser Kirov” cu vocea ei frumoasă și puterea spiritului ei.

PC: google.com

 

14. Monica Pîrlici

Monica este câștigătoarea primului sezon a Proiectului „Moldova are Talent”.

PC: facebook.com/MonicaPirliciOfficial

 

15. Vlada Bujac

Vlada, la vârsta de 11 ani a câștigat concursul „Sketch my Rights” la categoria „Sărăcia copilului”.

PC: google.com
PC: eurochild.org/sketchmyrights/

 

16. Andrei Macovei

Maestrul FIDE, Andrei Macovei din Chișinău a cucerit anul acesta medalia de aur la Campionatul Mondial la șah între elevi, categoria de vârstă până la 17 ani.

PC: google.com

 

Ți-ar părea interesant și: TOP 15 personalități care au cucerit opera internațională – PART 1

 

Sursa: Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, Denis Roșca

You may also like